neděle 15. května 2016

Krajská reprezentace opět na medailové vlně i s naší účastí

 Víkend patřil ve volejbale dvěma událostem. V Brně se oceňovali nejlepší volejbalisté a trenéři a v Jindřichově Hradci bojovaly mladé volejbalistky na prestižním Kafkově memoriále za účasti Krajských center mládeže všech čtrnácti krajů. Tentokrát došlo na ročník 2002 a mladší a po tři dny byly k vidění urputné a napínavé zápasy. Olomoucké KCM složené tentokrát z hráček 4 oddílů se opět vrátilo na medailovou vlnu a stejně jako v letech 2012 - 2014 opět přiváží medaile.
 V náročných bojích v sedmičlenné skupině jsme většinu soupeřů přehrávali, kdy pouze Pardubický kraj s výbornou hrou v poli byl nad naše síly. Přesto to stačilo na první místo a dobrou pozici pro čtvrtfinále. Zde holky svedly velkou bitvu s Libereckým krajem, kdy po prvním vyrovnaném setu jsme soupeři nedali šanci ve druhém a razantním útokem jsme jej přehráli. Semifinále se Středočechy bylo poměrně jednoznačnou záležitostí, kdy soupeř velmi špatně přijímal. Nadšené družstvo se chystalo na finále s Prahou . Nasazení i chuť nechat na hřišti všechny síly bylo u holek veliké a zaplněná sportovní hala evidentně viděla nejlepší zápas turnaje. Nicméně přes velkou snahu a bojovnost se vyhrát nepodařilo a je potřeba sportovně uznat - soupeř byl lepší.
 Co se vyhrát tentokrát podařilo tak to bylo testování, kdy hráčky našeho kraje jednoznačně bodování ovládly. K úspěchům patří také individuální ocenění kdy Adriana Jurčíková ( VK Prostějov) byla vyhlášena nejlépe útočící hráčkou a Ema Kneiflová ( VK UP Olomouc) byla vyhlášena nejlepší blokařkou turnaje. Z našeho oddílu velmi úspěšně reprezentovaly - Peťa Langerová, Ema Kneiflová, Kája Komínková ( všechny v základní šestce) a střídající Štěpa Ungrová.
Fotky na  : http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
Vrchní řada zleva: Marcela Fantalová as. trenéra, Martina Lenochová ( Přerov) Terka Drozdová
( Šumperk Peťa Součková ( Šumperk), Klára Chalupová, Iva Miklendová ( Přerov) Miloš Papcun
Prostřední řada zleva: Kája Komínková ( Olomouc) Viki Nečasová ( Prostějov) Peťa Langerová
 ( Olomouc ) Terka Korhoňová ( PV) 
Dole ležící zleva : Štěpa Ungrová ( Olom.) Adri Jurčíková ( PV)


Žádné komentáře: