úterý 23. října 2012

Ve čtvrtek všichni na evropský pohár !!

Už tento čtvrtek začne tažení volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc pohárovou Evropou. Prvním soupeřem vysokoškolského celku bude přední tým belgické ligy Dauphines Charleroi. Úvodní duel dvojutkání hostí ve čtvrtek od 17 hodin olomoucká sportovní hala, odveta se uskuteční příští středu od 20:30 v Belgii.
Tým z belgického města Charleroi, který stojí Olomouci v cestě za postupem do osmifinále hlavní fáze CEV Cupu, by podle trenéra Hanaček Jiřího Teplého měl být v tomto měření sil favoritem. „Je to družstvo ze špičky belgické ligy, která má svou kvalitu. Bohužel mnoho informací o něm nemáme, ale považuji ho za favorita. To ale neznamená, že se předem vzdáváme, určitě chceme bojovat o postup. Doufám, že zlepšíme to, co nám v posledních utkáních nešlo, tedy zejména servis a přihrávku, a předvedeme odvážnější volejbal než v české extralize,“ narážel Teplý především na poslední porážku svých svěřenkyň v Přerově.
Před utkáním se soupeřem, jehož dres obléká i exslávistka Leona Neumannová, se olomoucký tým potýká také se zdravotními problémy. „Nějaké potíže v tomto směru máme, ale věřím, že se holky dají dohromady a nastoupíme kompletní,“ zůstává optimistou Teplý.
Postupující ze souboje Olomouce a Charleroi se v další fázi Poháru CEV střetne s lepším z dvojice Královo Pole Brno a Bielsko-Biala (Polsko). Ani vyřazený se však s Evropou nebude loučit, pokračovat totiž bude v poháru nižší úrovně, kterým je Challenge Cup.
 

Žádné komentáře: