úterý 1. října 2013

Za volejbalem do muzea ? Jasně ! Příjďte !

 Nikdy by mne ani ve snu nenapadlo, že budu někdy psát pozvánku do muzea a ještě v souvislosti s volejbalem. A je to tady !! Olomoucký ženský volejbal mapuje 60 let své činnosti.

60 LET ŽENSKÉHO VOLEJBALU V OLOMOUCI
Vlastivědné muzeum v Olomouci | Mendelův sál
3. 10. 2013 – 3. 11. 2013
VERNISÁŽ: 3. 10. 2013 | 17.00 hod. | Vlastivědné muzeum v Olomouci | Radeckého sál
Výstava probíhá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila
a předsedy oddílu SK UP Olomouc volejbal ženy Mgr. Jiřího Zemánka

Vlastivědné muzeum v Olomouci připravilo výstavu mapující historii a úspěchy ženského volejbalu v Přerově, Prostějově, Šternberku, ale především v Olomouci. Proto také název výstavy 60 let ženského volejbalu v Olomouci.
Nejen pro milovníky tohoto sportu je připravena unikátní sbírka bezpočtu fotografií, dokumentů a trofejí zobrazujících a dokládajících bohatou tradici a historii volejbalových klubů SK UP Olomouc volejbal ženy, VK AGEL Prostějov ženský volejbal, dále Přerovského volejbalového klubu ženy a Sokolu Šternberk volejbal ženy.
V rámci prezentace volejbalového klubu SK UP Olomouc volejbal ženy je výstava chronologicky seřazena od založení samotného klubu roku 1953, přes první úspěchy v okresní a krajské lize až především po úspěšná 70. léta, kdy v sezóně 1972/1973 olomoucké volejbalistky zvítězily nad reprezentačním týmem Holandska 3:1.

Žádné komentáře: