středa 29. ledna 2014

Trenér a ........... II.

  Děkuji všem, kteří se vyjádřili v diskusi, která se objevila pod článkem - Trenér a blázen jedno jest. Děkuji za kladné i napomínající příspěvky. Netušil jsem, kolik dětí je od bývalých fotbalistů, že je zde hodně dcer házenkářek je známé. Pokusím se odpovědět na některé otázky :
-  holky většinou netuší jak si vedou v soutěži ( nezajímá je to ), často některé ani netuší kde hrají ( ten Přerov se nějak změnil....a přitom hrajeme v Prostějově....)
- na mou otázku - co jim říká slastný pocit z vítězství ? se mne ptali o čem mluvím.
-  rodiče v hledišti ? - nevěřte jim když říkají ať nechodíte, že budou nervozní, vždy!! jsou šťastné, když se rodiče objeví, stoprocentně. Bohužel chodí stále stejní( jsou skvělí ) Pokud se rodiče nepříjdou podívat ani jednou za rok těžko nás trenéry o něčem přesvědčí. Někteří z vás mají o svých dcerách mylné představy
- motivace ? jedině na co slyší je - hrajeme o tričko, nebo medaili ( body a jakou hrají soutěž je nezajímá)
- mantinely ? tak ty já  měnit určitě nebudu, a opravdu nemusím pochopit to, že jde někdo slavit ( když slyším slovo slavit, mám husí kůži ) Před pár roky jsem vyhodil první smečařku proto, že místo na zápas šla něco slavit, bez milosti.
Shrnuto - jsou dvě kategorie hráček i rodičů - ti co berou volejbal jako kroužek a ti co jej berou odpovědně jako vrcholový sport ( pokud čtyřikrát týdně trénujete a sobotu a neděli hrajete tak k jejich věku to nic jiného není)
Zachovejte nám přízeň a pokud se vám něco líbí nebo nelíbí klidně napište a klidně i s podpisem. MP

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

pokud to většinu hráček z týmu nebaví, asi není problém jen v nich. Uvědomte si, že holky to dělají pro radost a pro svůj kolektiv oblíbeným kamarádek. Domnívám se, že tento kolektiv je jeden z nejlepších. Pokud jim to v 15 letech zkazíte tím, že po nich budete chtít, aby dřely na vrcholový sport, tak se tak akorát zaseknou. Chlapci pro to budou makat, ale to je rozdíl, ženy mají jiné priority. a také nesouhlasím s tím, že některé dívky na turnaje nejezdí vůbec a naopak některé stále, potom se nemůžeme divit, že základní tým tvoří 5-6 hráček.................... Uvědomte si, že někdo má té školy opravdu požehnaně a každý není génius.....

admin řekl(a)...

Budu reagovat jen na konkrétní a podepsané příspěvky. Vůbec netuším jak pisatel přišel na to, že to většinu z týmu nebaví ( z kterého týmu ??)
Miloš Papcun

Anonymní řekl(a)...


V prvním dílu jsem psal něco o tom, že je to taky o rodičích. Za tím si stojím.Před volejbalem dělala dcera sport, myslím časově daleko náročnější a nestalo se, že by nějaký trénink, či závod kvůli oslavám vynechala. Máme přece všichni rozpisy, tréninků, zápasů a soustředění. Podle toho se zařídím. Volejbal je kolektivní sport.Pokud dám před zápasem přednost oslavám, nebo nákupu na šantovce, podrážím tím ostatní holky v týmu, které by třeba chtěly hrát, vyhrát a které to třeba baví. Jistě, mladá taky občas mrčí, kdo v pubertě nemrčel.
Jsem rád, za to co jí sport dal a dává. Je to umění prohrát, pocit zodpovědnosti, určitá disciplína a samostatnost. Pokud to někoho nebaví, měl by se zamyslet, jestli má cenu pokračovat. Pokud chce někdo aby sportovní oddíl suploval zájmový kroužek ( 2 x týdně když mám náladu a dost ) je to taky špatně. Holky, jste jeden tým a nejste špatný. Bavte se sportem a dávejte mu co možná nejvíc. Až budete starší, pochopíte, co všechno pro vás trenéři dělali a dělat nemuseli.
PS: pro pana Papcuna, nešla by přiřadit sekce s výsledkama a aktuálníma tabulkama? občas máme taky doma bobříka mlčení L. Štěpánek

Anonymní řekl(a)...

myslím tím tým starších žaček A, čili Váš tým, pane. Nedělejte z toho pro ně veledůležité životní břemeno, holky nehrají žádnou extraligu a dělají to pro to, že je to baví, nikoliv pro Vaše výsledky.