neděle 4. května 2014

Mistrovství republiky, skvělé šesté místo

 Vrcholem sezony pro nejstarší žačky je vždy mistrovství republiky a zdaleka ne všem se povede zúčastnit se této pěkné akce. Letos jsme nic nepodcenili, přijeli jsme o den dříve, zvolili kvalitní ubytování. Samotný turnaj začínáme s velmi těžkým Libercem a moje obavy se potvrdily a na některé naše hráčky dosedla pořádná dávka nervozity. Soupeř byl hlavně výborný na příjmu. Prohráváme. Následuje oslabený Bílovec a to je jiná káva. V prvním setu uhrává soupeř 5 bodů, aby ve druhém vyšplhal na 19. Poslední páteční soupeř je ze Svitav a zde opět hrajeme dobře (22, 14) Zvládli jsme skupinu a ve čtvrtfinálové skupině je vše otevřené. Sobotní ráno a známé Znojmo. Začátek bohužel, bohužel tradiční, první set hrajeme mizerně, uhráváme 14 bodů. Přichází obrat o 180 stupňů a zvládáme dva následující sety ( 13,5) Přichází zápas, který s velkou pravděpodobností rozhodl, že nepůjdeme do skupiny 1-4. Bitva s Přerovem  - to bylo drama se vším všudy. Opět ztrácíme první set,abychom druhý ubojovali. Ve třetím prohráváme 13 : 8, nicméně srovnáme, ale příjdou dvě chyby a obrovská radost soupeře. Pořád máme naději. Posledním soupeřem je vítěz letošního Českého poháru z Hlincovky. Již není překvapení, že prohrajeme první set, ale koncovku třetího neuhrajeme, škoda. V neděli hrajeme skupinu 5-8. Poprvé v sezoně potkáváme VŠ Plzeň. Velká bitva, již mne berou mrákoty z prvního setu ( jasně prohráváme..) ale na konci slavíme velmi radostně !!!
Potřetí letos Hlincovka - poslední zápas hrajeme velmi špatně, nepříjímáme, neútočíme.....a na straně soupeře si s námi dělá co chce vynikající útočnice Lenka.
Celkové hodnocení MR vyznívá pozitivně. Turnaj byl dosti vyrovnaný a mrzet nás může, že nám chybělo trochu toho sportovního štěstí. Za co bych holky opravdu pochválil tak to byla hra v poli, kdy se snažily držet heslo - Nesmí spadnout balon !!
Fotky -http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/                  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_republiky_2014_Jindrichuv_Hradec/
Vrchní řada zleva : Miloš Papcun trenér, Peťa Vybíralová, Nela Wiedermanová, Kača Budišová, Iva Vrtalová, Kristy Jarošová, Marcela Fantalová as. trenéra
Střední řada : Naty Kotsopoulosová, Šára Šenková, Míša Kodrlová
Dole : Anďa Kubátová, Natoš Dudová 

Žádné komentáře: